Eşti aici

O nouă înterprindere de Stat în domeniul Agriculturii

Trei întreprinderi din domeniul siguranţei alimentelor vor fi comasate în una, potrivit unei decizii a Guvernului Republicii Moldova.
Astfel, vor fi comasate următoarele întreprinderi: „Centrul de Carantină, Identificare, Expertize de Arbitraj şi Dezinfectare a Producţiei”, „Centrul de Stat pentru Certificarea Materialului Semincer” şi “Centrul de Standardizare şi Stabilire a Calităţii Nutrețurilor şi Produselor Cerealiere”. Noua structură se va numi Întreprinderea de Stat „Centrul Naţional de Verificare şi Certificare a Producţiei Vegetale şi Solului”.
Scopul acestei schimbări constă în optimizarea cheltuielilor administrative a înterprindelor de stat şi prestarea serviciilor centralizate.
Reorganizarea va reduce cheltuielile agenţilor economici care nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la trei laboratoare diferite pentru a beneficia de expertiză.
Adoptarea deciziei face parte din şirul de acţiuni în contextul implementării strategiei în domeniul siguranţei alimentelor pentru anii 2011-2015, precum şi a Strategiei Naţionale de dezvoltare agricolă şi rurală pentru anii 2014-2020.