Eşti aici

Luca: Datele FPTM sunt minciuni

Datele statisticedespre Ziua Națională a Vinului, prezentate de către Federația de Promovare a Turismului din Moldova, sunt o minciună. Acest lucru l-a declarat Ion Luca,președinteleasociației micilor producători de vin din Moldova.
La începutulacesteisăptămâni, Federația de Promovare a Turismului din Moldova a anunțatcăpierderile suportate din cauzanoului format al organizăriiZileiNaționale a Vinului se ridică la 8,2milioane de euro. Acestlucru, se datoreazăatâtnoului concept organizatoric, câtșinumăruluiredus de turișticare au vizitatRepublica Moldova întimpul evenimentului.
Cu o replică referitorla acestedate a venit președinteleAsociației micilorproducători de vinuri din Moldova Ion Luca.Încadruluneiconferințede presăorganizate de cătreOficiulNațional al Viei șiVinului, Luca a declaratcăcifrele prezentate de către Federația de Promovare a Turismului nu sunt nimic altceva decât „minciuni”.
Ion Luca,
președintele Asociației micilor producători de vinuri din Moldova
“ Nouă ne-a luat o săptămână întreagă să analizăm toate datele și să venim cu aceste cifre în fața dumneavoastră.Eu nu știu cum această Federație de Promovare a Turismului a reușit în doar o zi să vină cu careva cifre, calcule. Sau de fapt știu. Știu ce înseamnă un articol care prinde bine la presă și a fost foarte bine preluat de voi.// Haideți să nu discutăm despre aceste cifre pentru că sunt minciuni. Haideți să nu pierdem timpul cu aceste cifre.”, menționează Ion Luca,
președintele Asociației micilor producători de vinuri din Moldova
Potrivit datelor statistice prezentate de către Oficiul Național al Viei și Vinului, în perioada 3-4 octombrie,vinăriile din republică au fost vizitate de peste 17 mii de persoane, dintre care peste 2200 de turiști au fost din străinătate.