Eşti aici

Legumicultorii aleg capcanele cu feromoni

Cultivarea produselor ecologice este o tendință tot mai răspîndită atît în țara noastră, cît și peste hotare. Agricultorii care cresc culturi de cîmp în zona de conversie, afirmă că cheltuielile sunt mari, iar produsele bio în Moldova nu prea sunt apreciate, pe cînd fructele și legumele ecologice au cu totul alt preț.
Iurie Balan de la Onițcani cultivă roșii și castraveți în seră. Fermierul folosește la minimum produse fitosanitare în protecția contra bolilor și dăunătorilor, deoarece în acest an a început să folosească capcanele cu feromoni. Astfel, costurile la legume vor fi mai joase decît în anul trecut și calitatea mai bună.
Folosind capcanele cu feromoni costurile la legume vor fi mai joase decît în anul trecut iar calitatea mai bună. Deasemenea, este și o posibilitate de a preîntîmpina invazia diverselor boli și dăunători, spune specialistul.
La noi, însă foarte puțini agricultori au testat această metodă de protecție a plantelor, deși se merită o asemenea investiție. În timp ce prețurile la inputuri se majorează pe zi ce trece, capcanele cu feromoni ar fi o soluție pentru producătorii care țin la calitatea legumelor.