Eşti aici

Copiii mai aproape de agricultura ecologică

Agricultura ecologică trebuie să ajungă în inimile copiilor și să-i sensibilizeze! Acest scop și l-a propus Asociația Obștească Pro Rural, organizatorii unei sesiuni de instruire.
Atmosferă
10 profesori din întreaga țară au participat în cadrul unui seminar dedicat agriculturii ecologice. Ulterior aceștea vor organiza o oră de informare în acest domeniu pentru copiii din școlile în care activează.

„Am selectat profesori din diferite școli și nu doar școli, dar și centre de zi pentru copii. Avem 4 profesori din Chișinău și restul din teren din diferite sate și raioane. În toate activitățile noastre încercăm să implicăm populație atît din orașe cît și de la sate.”, menționează Iuliana Palade, coordonatoarea proiectului.
Specialiștii susțin că producția ecologică din țară are succes pe piață externă.
„R.Moldova se află la o etapă recunoscută la un nivel al Uniunii Europene. La etapa deja de producție la scară mare. Se exportă circa 110 mii tone de produse alimentare însoțite de certificate ecologice”, susține Iurie Senic, consultant în agricultura ecologică.
Profesorii își doresc ca prin intermediul copiilor să se informeze și părinții.
„Copilul este un suflet sincer. Deseori prin copil se poate de adus informație în orice familie. Fiindcă copilul fără părinți nu poate face schimbări în alimentație. Deci auzind această informație la școală, acolo unde el studiază merge acasă și cu entuziasm povestește părinților și atunci cine știe, poate foarte multe familii vor lua o poziție pozitivă față de un mod de viață sănătos”, susține Svetlana Tihi, profesor
Totodată, organizatorii speră că informarea copiilor cu privire la agricultura ecologică și a alimentației sănătoase va avea un impact major.
„Am dori foarte mult să avem copii informați în toate domeniile. Deci agricultura ecologică ar fi un domeniu foarte important pentru că ține de alimentația lor, tine de sănătatea lor și de protecția mediului, tine de durabilitatea agriculturiiși dorim copiii să fie informați și să cunoască despre acest aspect al vieții.”, a spus Iuliana Palade, coordonatoarea proiectului
Seminarul de instruire pentru profesori a fost organizat în cadrul unui proiect dedicat promovării agriculturii ecologice. Anterior s-au organizat alte 2 instruiri pentru producătorii agricoli.